home-icon
menu

Verhaal en inspiratie

Lab Vlieland presenteert, geeft gastcolleges en organiseert bijeenkomsten.

Het zijn niet altijd de tastbare ontwikkelingen die het verschil maken. Soms komt verandering door te inspireren. We vertellen verhalen in presentaties, gastcolleges of bijeenkomsten en hebben de platformen om het op een aansprekende maar vooral begrijpbare manier te publiceren.

Raad en daad

Het LAB geeft praktisch advies en begeleidt transitietrajecten voor gemeenschappen en bedrijven.

Lab Vlieland combineert interne met externe kennis om gedegen en praktisch advies uit te geven over bijvoorbeeld verantwoord omgaan met water, energie, transport, afval of voedsel. We zijn denkende doeners. Verwacht geen onnodige rapportages maar beknopte en uitvoerbare plannen. De gebruiksklare output slaat een brug tussen de theoretische consultancy rapporten (die te vaak in de kast belandden) en de concrete realisatie in de praktijk.

Product- en conceptontwikkeling

In de werkplaats ontwikkelen en verhuren we slimme oplossingen.

Soms is er best een groot gat tussen een goed plan en grootschalige praktijk. Lab Vlieland slaat een brug tussen die twee. In onze werkplaats sleutelen we aan kleine initiatieven met een grote impact. Naast de oplossingen van ons eigen menu gaan we uitdagingen met anderen aan.

Kampus Vlieland

Een plek op De Wadden waar kennisinstellingen, bedrijven en organisaties kunnen werken aan nieuwe ideeën, plannen en campagnes.

Het Waddengebied is de kraamkamer van de Lage Landen. Sinds jaar en dag komen badgasten op de eilanden om te genieten van de rust en ruimte. De eilanden trekken ook creatieven aan. Vooral Vlieland is in trek bij schrijvers, schilders en muzikanten. Vlieland is ook de plek waar Into The Great Wide Open ontstond. Een duurzaam popcultureel festival dat in binnen- en buitenland wordt geroemd.

In die setting, op dat inspirerende eiland, is er nu dus Kampus Vlieland. Een plek om te werken aan (kennis)vraagstukken, zeker als het gaat over vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en energie. Om nieuwe strategieën en campagnes te bedenken. Geïnspireerd door de omgeving. Met de mensen van Lab Vlieland, die ook nauw verbonden zijn aan Into The Great Wide Open, desgewenst als programmamakers.

Elke sessie wordt op maat gemaakt. De Kampus beschikt over de beste locaties van het eiland. En ook het randprogramma inspireert. Denk aan een kampvuur op het strand, een tocht door de natuur, een optreden in Podium Vlieland of een performance op Kampeerterrein Stortemelk.

Naar Kampus Vlieland

Lab Vlieland is aanjager van de duurzame en circulaire transitie en stelt haar werkplaats open voor ideeën, projecten en best-practices. Soms als verteller, soms als verbinder, maar altijd als versneller: Goed voor Nederland én de rest van de wereld.