home-icon
menu

Vijf projecten met één doel: Into The Great Wide Open volledig circulair. Lab Vlieland heeft deze week gewerkt aan een schoner en duurzamer festival. De onderstaande programma's stonden hierin centraal.

Altijd al eens willen zien hoe zo’n snel-composteermachine werkt, welke innovaties worden getest, hoe water wordt bespaard en een slim energieplan eruit ziet? Op vrijdag 31 augustus geven Lab Vlieland en Innofest vanaf 12.30 uur een rondleiding op en om het festival. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, meld je daarom snel aan via dit e-mailadres.

Bezoekers van Into The Great Wide Open kunnen met de PostNL bagageservice tenten, tassen en koffers naar Vlieland laten brengen en weer thuis laten bezorgen. Vervolgens de auto laten staan en met OV of http://festivalbussen.nl  comfortabel en duurzaam naar het festival reizen. De service is hier te boeken.

Milkshake festival is een dance-festival dat bekend staat om zijn vrijheid. Naast alle dragqueens, de nudisten-area, de felle kleuren en de bijzondere outfits maakt het festival flinke stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo was het festivaleten volledig vegetarisch, werd er gedronken uit hardcups en zorgde ons snelcomposteringsprogramma voor minder afval. De reacties van het publiek en de crew waren heel positief. Sommigen vonden het zo fascinerend, dat ze zelfs met de compost op de foto gingen.

Lab Vlieland is als projectorganisatie een aanjager van de duurzame en circulaire transitie. Het Lab verduurzaamd festivals en hun omgeving. Recente projecten van Lab Vlieland zijn: Island Trade Mission, Duurzaamheid op Into The Great Wide Open, Zonneakker Vlieland, Afvalvrije publieksgebied en de werkplaats.

De functie communicatie manager is voor 0,5 a 1,5 dag in de week

Algemene communicatie (0,5 dag per week)
Beheer website en online kanalen
Verzamelen en ontwikkelen van content voor onze kanalen
Coördineren van PR
Nieuwsbrieven opzetten
Visie en strategie van Lab Vlieland blijven ontwikkelen

Ondersteuning bij projecten (gemiddeld 1 dag per week)
Opmaken van jaarverslagen, factsheets, presentaties e.d.
Beeldtaal en (info)graphics ontwikkelen
Ontwerpen online tools & visueel coördineren
Videocontent coördineren (of maken)
Eventueel oppakken van eigen projecten
Opzetten van het merk ‘’De Werkplaats’’


Reageren kan tot uiterlijk 6 augustus 2018 door te mailen naar vita@labvlieland.nl met een beknopte motivatie + CV.

De nieuwe Vlielandse zonneakker is geopend! Na 2,5 jaar intensief te hebben meegewerkt aan het project is de weide sinds vrijdag 6 juli officieel in gebruik. De zonneweide heeft een oppervlakte van 0,8 hectare en is geplaatst op het defensieterrein op de westelijke helft van Vlieland. De 3680 panelen kunnen ruim 300 Vlielandse huishoudens voorzien van groene energie en is een initiatief van Energie Coöperatie Vlieland, Gemeente Vlieland, Ministerie van Defensie - NL en Lab Vlieland.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland