home-icon
menu

De teller van de Vlielandse ANWB-paddenstoelenveiling liep op zondag 12 juni 2021 in de loop van de middag af. De online biedingen, die tot dan toe al vrij hoog waren, verdubbelden of -driedubbelden zich, wat een totaalbedrag opleverde van 32.038 euro. De paddenstoel die altijd voor de veerterminal van Rederij Doeksen heeft gestaan kwam als winnaar uit de bus, met een bedrag van 2660 euro. Wat de kopers in hun beweegredenen gemeen hebben is toch wel de levenslange verbintenis met het eiland, die vroeger bestond uit frequente bezoeken, en die nu dan is verzilverd met een Vlielandse paddenstoel in de achtertuin. Een aantal paddenstoelen bleven op Vlieland, maar het grootste deel is door heel het land en zelfs daar buiten terechtgekomen.

Vlielandse ANWB-paddenstoelenveiling ten einde


Wegwijspaddenstoel 16, die 2660,- opleverde.

Om een idee te geven: de paddenstoelen staan nu onder anderen in Hoorn, Huizen, Renswoude, Ugchelen, Laag-Keppel, Ermelo, Sint Annaparochie en zelfs Luxemburg. In achtertuinen, vooral. Het grootste gedeelte van de paddenstoelen kostte uiteindelijk tussen de 1000 en de 2000 euro per stuk. Lab Vlieland en VVV Vlieland zijn blij verrast met het eindresultaat en hopen dat de wijzers mooie nieuwe onderkomens krijgen. Met het totale bedrag van de veiling wordt begin 2022 de Waterroute Vlieland gerealiseerd. De ontwikkelingen hiervan zijn te volgen op www.waterroutevlieland.nl

Voor wie mis heeft gegrepen en ook zelf een paddenstoel wil bemachtigen, en voor wie de Waddeneiland-liefde verder reikt dan Vlieland: Schiermonnikoog doet binnenkort de oude bewegwijzering in de veiling. Houd de website van VVV Schiermonnikoog in de gaten. 


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland