home-icon
menu

Lab Vlieland komt voort uit de festivalwereld, een sector waarin we ons thuis voelen. Zo is Innofest voorgekomen uit het Lab: Een samenwerking tussen festivals, provincies, kennisinstellingen en bedrijfsleven in Noord Nederland waarbij festivals worden ingezet als proeftuinen voor innovatie. Naast dit alles runt Lab Vlieland een werkplaats. Een klusbedrijf dat voor diverse opdrachtgevers duurzame festivalproductie-onderdelen uitvoert. Hier worden ideeën tastbaar gemaakt en in de praktijk gebracht.

Het Lab initieerde verschillende projecten en hielp anderen deze te realiseren. Voorbeelden zijn het produceren van duurzame energie uit wind en zon op festivallocatie bij Concert at Sea en Into The Great Wide Open. Daarnaast werden op Into The Great Wide Open praktische zaken op het gebied van stroom, (grijs-)water, composteren en transport aangepakt. Op Oerol schreef Lab Vlieland een advies omtrent het duurzaamheidsbeleid.

De werkplaats biedt haar diensten aan voor terreinindeling en siteproductie tot slimme stroom- of waterplannen tot het verduurzamen van een festivallocatie, een adviestraject over duurzaamheid voor een festivalorganisatie of andere vragen.

Een aantal voorbeelden zijn:
Projecten: Kraanwater, Kwh afrekenen, Grijswater.
Producten: Prikkabel, Roggen, Luifel Cement.

Meer weten over de werkplaats? Neem contact met ons op via arnout@labvlieland.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland