home-icon
menu

Lab Vlieland is als projectorganisatie een aanjager van de duurzame en circulaire transitie. Het Lab helpt festivals, organisaties, bedrijven en overheden verduurzamen door innovatieve en tegelijk concrete projecten op te zetten en te begeleiden.

Als partner in verschillende projecten voor gemeenten, overheidsinstanties en evenementen probeert Lab Vlieland de overgang naar duurzaamheid te versnellen. Recente projecten van Lab Vlieland zijn: Island Trade Mission, Duurzaamheid op Into The Great
Wide Open, Zonneakker Vlieland, Afvalvrije publieksgebied en de Werkplaats. Met veel uiteenlopende projecten tegelijkertijd is het van belang om structuur en financieel overzicht te bewaren. De functie zakelijke coördinator is voor standaard 1 dag in de week en voor projectondersteuning flexibel aanvullend 1 a 2 dagen in de week.

Ben jij gestructureerd, financieel vaardig en draag jij duurzaamheid een warm hart toe? Dan zijn wij op zoek naar jou.


Werkzaamheden
- Op de hoogte blijven van alle projecten
- Ideeën vormen voor nieuwe projecten
- Financieel overzicht behouden; begroting opstellen en per kwartaal aanpassen
- Organisatiestructuur doorontwikkelen
- Facturen opstellen en betalen
- Vergaderingen inplannen
- Agenda’s opstellen
- Vergaderingen voorzitten
- Contact onderhouden met het bestuur

Projectondersteuning
- Meedenken en uitvoeren van projecten
- Begroting opstellen en financieel overzicht houden
- Schrijven van projectvoorstellen
- Aanvragen doen voor subsidies en fondsen

Bij interesse zien we jouw cv en motivatie graag tegemoet via e-mail. Deze zijn op te sturen naar info@labvlieland.nl.
Voor aanvullende informatie over deze vacature worden vragen gesteld aan dit e-mailadres beantwoord.

Vijf projecten met één doel: Into The Great Wide Open volledig circulair. Lab Vlieland heeft deze week gewerkt aan een schoner en duurzamer festival. De onderstaande programma's stonden hierin centraal.

Altijd al eens willen zien hoe zo’n snel-composteermachine werkt, welke innovaties worden getest, hoe water wordt bespaard en een slim energieplan eruit ziet? Op vrijdag 31 augustus geven Lab Vlieland en Innofest vanaf 12.30 uur een rondleiding op en om het festival. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, meld je daarom snel aan via dit e-mailadres.

Bezoekers van Into The Great Wide Open kunnen met de PostNL bagageservice tenten, tassen en koffers naar Vlieland laten brengen en weer thuis laten bezorgen. Vervolgens de auto laten staan en met OV of http://festivalbussen.nl  comfortabel en duurzaam naar het festival reizen. De service is hier te boeken.

Milkshake festival is een dance-festival dat bekend staat om zijn vrijheid. Naast alle dragqueens, de nudisten-area, de felle kleuren en de bijzondere outfits maakt het festival flinke stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo was het festivaleten volledig vegetarisch, werd er gedronken uit hardcups en zorgde ons snelcomposteringsprogramma voor minder afval. De reacties van het publiek en de crew waren heel positief. Sommigen vonden het zo fascinerend, dat ze zelfs met de compost op de foto gingen.

Lab Vlieland is als projectorganisatie een aanjager van de duurzame en circulaire transitie. Het Lab verduurzaamd festivals en hun omgeving. Recente projecten van Lab Vlieland zijn: Island Trade Mission, Duurzaamheid op Into The Great Wide Open, Zonneakker Vlieland, Afvalvrije publieksgebied en de werkplaats.

De functie communicatie manager is voor 0,5 a 1,5 dag in de week

Algemene communicatie (0,5 dag per week)
Beheer website en online kanalen
Verzamelen en ontwikkelen van content voor onze kanalen
Coördineren van PR
Nieuwsbrieven opzetten
Visie en strategie van Lab Vlieland blijven ontwikkelen

Ondersteuning bij projecten (gemiddeld 1 dag per week)
Opmaken van jaarverslagen, factsheets, presentaties e.d.
Beeldtaal en (info)graphics ontwikkelen
Ontwerpen online tools & visueel coördineren
Videocontent coördineren (of maken)
Eventueel oppakken van eigen projecten
Opzetten van het merk ‘’De Werkplaats’’


Reageren kan tot uiterlijk 6 augustus 2018 door te mailen naar vita@labvlieland.nl met een beknopte motivatie + CV.