home-icon
menu

Wij Water is het overkoepelend project rondom het drinkwater thema op Into The Great Wide Open 2017. Samen met onze partners ontwikkelden we waterbar BRAK, het zondagochtendprogramma, het ontvangst en een aantal andere uitingen om drinkwater her te waarderen.

Waterbar BRAK bij de IJsbaan

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het bij waterbar BRAK over zoet en zout water. Sterker nog, de bar is een schaalmodel van de Vlielandse waterkringloop. De cyclus waarbij zeewater drinkwater wordt is er met een indrukwekkende constructie van het innovatieve productlabel Weltevree uitgebeeld. De water barista’s vertellen het verhaal en serveren cocktails, limonades, frisdrank en bier op basis van het Vlielandse kraanwater. Ook de thee met kruiden gegroeid op compost werd hier geschonken.

Vlielands water in het middelpunt

De bar is een onderdeel van het Wij Water programma waarmee we samen met Into The Great Wide Open, Dopper, Weltevree, Studio Rooiejas, Monnik en Vitens inzetten op de herwaardering van drinkwater. Naast BRAK werden watercocktails geserveerd bij het ontvangst bij de boot en werd op zondagochtend de Watermeent opgericht in de bolder.

De oprichting van de Watermeent

Tijdens het zowel absurde als interessante zondagochtend programma is de Watermeent opgericht onder begeleiding van Sef, met bijdragen van voordrachtkunstenaars Edwin Gardner, Hiske Versprille , Leopold Messan en Thijs Middendorp. Allemaal introduceerden ze water vanuit een verschillende invalshoek. Maar wat is een watermeent? Sef heeft het opgezocht: “een onverdeelde gemeenschappelijke weide, voornamelijk op zandgronden. Het woord Meent is verwant aan gemeente, en gaat over het verantwoord en dankbaar omgaan met een zoetwaterbel.”

De opwekking van de Watermeent op Vlieland

Lees meer over het zondagochtendprogramma en het waterprogramma.

Meer weten over Wij Water of BRAK? Neem contact op met Tijl Couzij.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland