home-icon
menu

Uitnodiging: Eilander bijeenkomsten over de duurzame toekomst van Vlieland op 1 en 22 maart (19.30u tot 21.30u) in De Jutter. In 2007 was er een manifest. De Waddeneilanden zouden in 2020 zelfvoorzienend en duurzaam zijn qua water en energie. Zo ook Vlieland. We zijn nu tien jaar verder er is veel gepraat en gedaan, bedacht en uitgezocht over deze doelstelling. Maar we zijn er nog lang niet. Terwijl de tijd dringt. Maar: het kan nog. Als we dat willen en een stevige eindsprint inzetten. Bij tal van eilanders is de wil er en dus liggen er kansen.

Lab Vlieland draait om duurzame transitie. Die transitie jagen we aan door ideeën, projecten en best practices aan te drijven. Lab Vlieland staat achter al deze ideeën, soms als verteller, soms als verbinder, maar altijd als versneller. Dat is goed voor Nederland én de rest van de wereld.

Concrete diensten en producten voor festivals door Lab Vlieland en Cement: nu te vinden op de menukaart

Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten bij het bouwen, breken en bedienen van festivals. Goed idee, sterker nog: een geweldig idee vindt Lab Vlieland die onlangs handen ineen heeft geslagen met Cement uit Meppel. Cement legde de ‘stevige verbinding’ tussen festivals en de jongeren. Afgelopen zomer werd proefgedraaid op Into The Great Wide Open en vanaf heden is het concept geïntegreerd in de online menukaart van Lab Vlieland. De samenwerking werd gepresenteerd aan de vaste wal; op Eurosonic Noorderslag in Groningen.