home-icon
menu

Uitnodiging: Eilander bijeenkomsten over de duurzame toekomst van Vlieland op 1 en 22 maart (19.30u tot 21.30u) in De Jutter. In 2007 was er een manifest. De Waddeneilanden zouden in 2020 zelfvoorzienend en duurzaam zijn qua water en energie. Zo ook Vlieland. We zijn nu tien jaar verder er is veel gepraat en gedaan, bedacht en uitgezocht over deze doelstelling. Maar we zijn er nog lang niet. Terwijl de tijd dringt. Maar: het kan nog. Als we dat willen en een stevige eindsprint inzetten. Bij tal van eilanders is de wil er en dus liggen er kansen.

Uitnodiging: Vlieland Duurzaam!

Op 1 en 22 maart zijn de publieke bijeenkomsten in De Jutter. Iedereen is van harte uitgenodigd om gezamenlijk te bepalen hoe Vlieland de juiste stappen kan zetten naar een duurzamere toekomst. We beginnen met de hamvraag of we er met z’n allen echt voor willen gaan en of de doelstelling nog past, met de kennis van nu. Maar het zal ook gaan over de manier waarop, wie wat gaan doen en wanneer. Plus - niet geheel onbelangrijk - wat het Vlieland kan opleveren.

Deze publieke avonden zijn een initiatief van de projectgroep Vlieland Duurzaam! die bestaat uit: Werkgroep 2020 (Vlielands burgerinitiatief), ECV (Energie Coöperatie Vlieland), O.V.V. (Ondernemers Vereniging Vlieland), Commissie duurzaamheid (vertegenwoordiging van de raad), Urgenda (het energieloket), Gemeente Vlieland, Lab Vlieland (project organisatie, adviseur).

Data en locatie:
1 maart van 19.30u tot 21.30u in De Jutter
22 maart van 19.30u tot 21.30u in De Jutter


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland