home-icon
menu
Concrete diensten en producten voor festivals door Lab Vlieland en Cement: nu te vinden op de menukaart

Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten bij het bouwen, breken en bedienen van festivals. Goed idee, sterker nog: een geweldig idee vindt Lab Vlieland die onlangs handen ineen heeft geslagen met Cement uit Meppel. Cement legde de ‘stevige verbinding’ tussen festivals en de jongeren. Afgelopen zomer werd proefgedraaid op Into The Great Wide Open en vanaf heden is het concept geïntegreerd in de online menukaart van Lab Vlieland. De samenwerking werd gepresenteerd aan de vaste wal; op Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Duurzaam én sociaal? het kan nu allebei!

Een win-win situatie voor festivals. Naast dat een festivalproductie eenvoudig duurzamer kan, kan het tegelijkertijd ook socialer. Cement is een organisatie die jongeren met een (arbeids)beperking inzet bij het bouwen, breken en bedienen van festivals. Het voldoet aan een groeiend besef van festivals dat zij binnen de begrenzing van een festival kunnen laten zien hoe je een samenleving óók vorm kunt geven. Anderzijds voelen de medewerkers van Cement zich een gewaardeerd onderdeel van het festival.

Lab Vlieland ontwikkelde de Menukaart met duurzame oplossingen voor festivals. Door deze samenwerking wordt sociale duurzaamheid toegevoegd. Lab Vlieland wil de maatschappelijke rol die een festival kan spelen vergroten door te kiezen voor deze producten en diensten in plaats van de standaard materialen. Cement richt zich op het distribueren van de producten van de Menukaart; Voor het Lab een prachtige kans om te werken aan de sociale duurzaamheid. Voor Cement een mooie toevoeging aan het verhuurprogramma en het generen van voldoende activiteiten.

Cement begint met het verhuren van de Lab Vlieland Prikkabel en Roggen naast hun eigen tentluifel en materiaal. Daarnaast zijn de producten en diensten van Cement te bestellen op de Menukaart.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland