home-icon
menu

Met de composteermachine achter het restaurant van De Bolder wordt op Kampeerterrein Stortemelk afval verwerkt tot hoogwaardige compost. Zwart Goud, noemt Lab Vlieland het liever, en dit goedje blijkt zeer gewild bij de groei van de planten uit de Uitleentuintjes. De kruiden, bloemen en bladeren die dit goud voort heeft gebracht zijn deze zomer naar hartelust geplukt en geproefd. Zo werd elk campingmaal flink opgedirkt. Into The Great Wide Open verzamelde de logboeken die bij de Uitleentuintjes zaten, en kreeg zo een mooie inkijk in de belevenissen van elk plantje deze zomer. 

Een zomer met de Uitleentuintjes

Het heeft gestormd en gehoost op het eiland, en ook de hittegolf liet Vlieland niet ongemoeid. Maar gelukkig waren de logboeken waterdicht, en konden zo de vele anekdotes, recepten en groetjes goed bewaren. Een greep uit de verslagen: 

De Uitleentuintjes overwinteren in een loods in de haven, om volgende zomer weer op de camping terug te keren. De dode planten, kruiden en aarde vonden hun weg terug naar de composteermachine, zodat daar weer nieuw Zwart Goud uit kan rollen. 


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland