home-icon
menu

Internationale duurzaamheidsexperts bezoeken Vlieland

Vlieland heeft de ambitie energie onafhankelijk te zijn in 2020 en Lab Vlieland en verantwoordelijk voor een deel van de noodzakelijke kennis. Dit door middel van het uitnodigen van studenten en producenten en het faciliteren van de ontwikkeling van hun onderzoeken en producten. We verbinden deze innovatieve denkers met fondsen, de gemeente, lokale ondernemers en elkaar. 

Inspirerend en stimulerend. Dat was Het Kijkje in de Keuken zoals vorig jaar georganiseerd rondom Oerol en Intro The Great Wide Open. Op initiatief van de Provincie Fryslân kwamen daar de mooiste festivals uit het Noorden samen om mee te maken wat er op onze festivals gebeurt aan slimme toepassingen van duurzame en vernieuwende technieken.

Maar hoe nu verder met de ambitie Duurzame Waddenfestivals waar we in 2012 mee gestart zijn? Wat doen de festivals al? Wat kunnen we leren van 100% Terschelling op Oerol? En kan Lab Vlieland, de plek waar duurzaamheid en vernieuwing door studenten en kennisinstituten in de praktijk wordt gebracht, een rol spelen?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland