home-icon
menu

Aan de mooie plannen heeft het zeker niet gelegen, maar ze mochten de ijskast weer even in tot hopelijk volgend jaar. Het Goede Reis verhaal is gevoelsmatig allang onderdeel van Lab Vlieland, maar heeft nog nooit echt in werking kunnen treden. Bij dit systeem betalen kaartkopers een toeslag die ze in munten weer terug ontvangen mits ze duurzaam naar het festival reizen. Overigens hebben bezoekers die dat niet doen alsnog een goede reis, aangezien Lab Vlieland op andere manieren hun uitstoot opruimt. Groen gereisd wordt er dus hoe dan ook.

Nieuw is de samenwerking met MyWheels, waarbij elektrische deelauto’s door het hele land makkelijk kunnen worden gebruikt. Mensen die naar Harlingen reizen voor Into The Great Wide Open kunnen een zuinige auto huren voor een sterk gereduceerd tarief. De auto staat ook nog eens binnen handbereik - al is dit in de Randstad vaker het geval dan daarbuiten. Doordat zelfs de laad- en parkeerkosten gratis zijn, is het als gezin voordeliger om op deze manier te reizen dan met het openbaar vervoer. Zo wordt duurzaam reizen ook op deze manier vergemakkelijkt.

Nog een nieuwe toevoeging aan de duurzame line-up op het festival is het gebruik van volledig herbruikbaar servies. Zo hoeft er niets te worden weggegooid en wordt de afvalstroom zo veel als mogelijk ingeperkt. Moet alleen het corveerooster wat worden uitgebreid. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland