home-icon
menu

Er vloeit water uit de Fountain of Wayne, het watertappunt zoals dat is bedacht door Into The Great Wide Open voor het eiland en zijn badgasten.

Watertappunt Fountain of Wayne officieel geopend

Het kunstwerk, want dat is het, werd maandag 20 juli in gebruik genomen door burgemeester Tineke Schokker, die stelde dat Vlieland trots mag zijn op deze voorziening én z'n kraanwater, afkomstig uit de waterbel onder het eiland. ‘Dat we op Vlieland ons eigen water drinken past helemaal in het streven naar zelfvoorzienendheid’, aldus Schokker. Namens Vitens vertelde Cees Potiek wat er zoal bij komt kijken om dit door duinzand gezuiverde water, met z’n unieke smaak, uit de kranen van het waterpunt te laten vloeien.

De bijeenkomst werd gepresenteerd door Henriette Waal, op het eiland bekend als bierbrouwer voor Into The Great Wide Open en in het dagelijks leven docent aan de Design Academy te Eindhoven, met als specialiteit ‘water’. Uit de Lichtstad was ook Lonny van Rijswijck naar het eiland afgereisd. Zij maakte het werk, samen met haar partner in Atelier NL, Nadine Sterk. Lonny vertelde over het idee achter de vorm van het waterpunt en benoemde het vakwerk van de Koninklijke Tichelaar dat de aardewerken tegels produceerde.

Toen vervolgens de burgemeester het eerste (plastic) bekertje water aftapte vertelde Henriette dat zij zich heeft voorgenomen om met haar studenten een authentieke Vlielandse veldfles te ontwerpen, een streven waar het festival zich achter zal zetten.

De bijeenkomst werd besloten met een proeverij van cocktails die Daniël Lansbergen van Behind Bars in Utrecht maakte, geïnspireerd door de smaak van het water op het eiland.

Namens Into The Great Wide Open bedankt teamlid Ferry Roseboom de aanwezigen voor hun komst en memoreerde hij dat het waterpunt er niet had kunnen komen zonder de (financiële) steun van de SRV, Broer Visser, Tjerk Dijkstra, Eric de Boer, Vitens, Staatsbosbeheer, de Gemeente Vlieland én de donaties van tal van festivalbezoekers.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland