home-icon
menu

Gisteren was Samuel Levie op Vlieland voor twee colleges. ’s-Middags een practicum voor kids en in de avond alles behalve een standaard hoorcollege. De zaal van de Bolder was ‘s-avonds gevuld met een enthousiast publiek dat mee in gesprek ging over voedsel. Samuel had het over de dingen in de voedselindustrie waar hij kwaad van wordt: het productieproces, consumptie maar vooral de oneerlijkheid naar armere landen in de wereld. Ook kwamen de worsten van Brandt & Levie (letterlijk) voorbij, liet hij zien hoe Food Cabinet broccoli ’s promoot en ging hij in op de kansen Vlieland op het gebied van Slow en lokaal eten.

Voedsel, hoe kan het ook anders?!

Maar eerst werden er worsten gedraaid. Vooraf werd de kinderen iets bijgebracht over ‘goed’ voedsel en waarom dat zo belangrijk is, gelijk daarna gingen de kinderen aan de slag met de worst. De 4 grote worstentools lieten de Bolder er gelijk uit zien als een ambachtelijke worstenmakerij. Er werd gekneed, gemixt, geperst en gedraaid. Maar liefst vier bakken met worst werden naar de barbecue gebracht. Bij het opeten kregen de kinderen hulp van hun ouders en hardwerkend Stortemelk personeel.

In het avondcollege ging het vooral om voedsel en duurzaamheid: Hoe zorgen we dat eten duurzamer wordt? Wat moeten we veranderen?

Luister hier naar het volledige college:


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland