home-icon
menu

De Vlielandse ANWB-paddenstoelen hebben menig voorbijganger wegwijs gemaakt met de wegen die leiden naar strand, haven of dorp. Vorige zomer was het tijd voor nieuwerwetse wijzers. Daarop schonk Gemeente Vlieland de oude pilaren aan VVV Vlieland, met als doel ze te veilen en met de opbrengst een plan te realiseren dat het eiland ten goede komt. Daaruit ontsproot het plan voor de Waterroute, die naar verwachting begin 2022 af is. Voor nu ligt de focus op het vullen van de spaarpot. Van 1 tot en met 13 juni 2021 worden de 19 ANWB-paddenstoelen geveild. 

Vlielandse ANWB-paddenstoelen vanaf juni per opbod te koop

Paddenstoel 19, van de kruising Havenweg - Kampweg en paddenstoel 7, van de Postweg ter hoogte van Lange Paal. 

De paddenstoelen zijn bekend van hun vertrouwde plekken langs fietspaden, bosranden en duinopgangen. Eilanders kennen de pilaren als vast onderdeel van de eigen omgeving, voor bezoekers kleven er herinneringen aan van vroegere zomervakanties. Allemaal zijn ze uniek, afkomstig van de Postweg bijvoorbeeld, Vuurboetsduin of het Ankerpad. Het zullen bijzondere blikvangers zijn in menig achtertuin. Bijzettafels, plantenstaanders, pronkstukken van voorbije tochten of gewoon, oude ANWB-paddenstoelen van Vlieland. Wellicht van een lievelingskruispunt, of een die dat dan bij dezen wel moet zijn. 

Paddenstoel 9, op het Pad van de Staatsschuur. 

De veiling start op 1 juni om 12:00 en eindigt op 13 juni om klokslag 12:00. Alle 19 paddenstoelen worden dan geveild via aparte Catawiki-advertenties, te vinden via de website van de Waterroute. 
 


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland