home-icon
menu

In opdracht van de Gemeente Vlieland gaat Lab Vlieland inzichtelijk maken hoe het eiland in 2020 energie-onafhankelijk kan worden. Wij starten dit onderzoek met een informatieavond bij Podium Vlieland op Vlieland op woensdag 11 februari.

Uitnodiging: Informatieavond Draagvlak windenergie op Vlieland

Windenergie winnen op Vlieland?

De ambitie is gelegd om Vlieland in 2020 onafhankelijk te laten zijn van energie van de wal. Maar kan dat zonder windenergie? Is er draagvlak voor windenergie op het eiland? 

Over deze laatste vraag gaat Lab Vlieland in opdracht van de gemeente Vlieland een onderzoek uitvoeren. Voorafgaand hieraan nodigen wij u als betrokkenen uit voor een kickoffbijeenkomst waarin we onze plannen presenteren en waarin u kunt meepraten en -denken over de energiewinning in de toekomst op Vlieland. 

Daartoe wordt samengewerkt met studenten van de AKI (ArtEZ Academy for Art & Design), die op hun beurt ondersteuning krijgen van werknemers van Google en het Energie Centrum Nederland. 

We sluiten de avond af met een een doorkijkje qua energiewinning voor het eiland voor de komende jaren. Wat zijn de mogelijkheden en waar liggen kansen? 
Lab Vlieland wil graag een rol spelen in het speelveld met alle maatschappelijk betrokken burgers en ondernemers om de ambities die gesteld zijn door de gemeente vleugels te geven. Komt u meepraten?

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 11 februari, 20:00 uur bij Podium Vlieland op Vlieland. Het programma duurt ongeveer tot 22:00 uur.

Als u wilt komen, meld je dan aan bij Arnout de la Houssaye, arnout@labvlieland.nl

 

 


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland