home-icon
menu

Lab Vlieland zoekt in samenwerking met de X-Honours van NHL Hogeschool naar representanten van de nieuwe generatie met ideeën over deze overgang naar bio-based voor de regio Noord-Nederland, een regio die zich kenmerkt door ruimte, landbouw en water.
Als je in aanmerking wilt komen om mee te gaan naar Vlieland op 25 en 26 maart, stuur dan een mail naar anna@labvlieland.nl.

Uitnodiging 'Go Fishing'. Ga je op 25 en 26 maart mee naar Vlieland?

Dit doet zij naar aanleiding van vier bedrijven in Noord-Nederland (Omrin, Wetsus, EcoStyle en Paques) die de handen ineen hebben geslagen om stappen te zetten richting een Bio-based Economy; een overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa: van ‘fossil based’ naar ‘bio based’. Om de overgang naar een duurzame economie kunnen versnellen, is de verbinding met de nieuwe generatie en een frisse blik noodzakelijk. Door middel van een intensief programma gaan professionals, studenten en kunstenaars samen werken aan nieuwe oplossingen. Muzikale en artistieke inspiratie zullen een bijdrage leveren om samen op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen voor de overgang naar bio-based. Dit alles vindt plaats op Vlieland, waar de natuur, rust en ruimte voor inspiratie en focus zorgen.

Voor dit evenement zijn wij op zoek naar representanten van de nieuwe generatie met ideeën over deze overgang naar bio-based voor de regio Noord-Nederland, een regio die zich kenmerkt door ruimte, landbouw en water. Voor deze verandering is een nieuwe manier van samenwerking en een andere inrichting van de keten nodig. Een afvalbedrijf wordt bijvoorbeeld een grondstofleverancier. En waarom gebruiken we water eigenlijk maar één keer? En hoe kunnen we innovatie versnellen, maar ook op een eerlijke en bewuste manier met onze omgeving omgaan?

We selecteren een besloten en gevarieerde groep van 12 personen om met ons mee te gaan naar Vlieland om hierover na te denken. Als je in aanmerking wilt komen om mee te gaan naar Vlieland op 25 en 26 maart, stuur dan een mail naar anna@labvlieland.nl, dan sturen wij je een aanmeldingsformulier toe.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland