home-icon
menu

Wie de tv aanzet, de krant openslaat, naar de verhitte discussies aan de stamtafel luistert of de sociale media volgt, die weet zeker: het gaat slecht met de wereld. Onzin! Want zo slecht gaat het niet, sterker nog: alles wordt beter, om de titel van Simon Rozendaals jongste boek te parafraseren. Maar wat betekent de vooruitgang voor de duurzame ambities van Vlieland?

Simon Rozendaal 19 augustus naar Vlieland
Andere Geluiden #3: Alles wordt beter; Nou ja, bijna alles. met Simon Rozendaal.

Vrijdag 19 augustus in de Bolder op kampeerterrein Stortemelk, Vlieland.

Simon Rozendaal is chemicus, wetenschapsjournalist bij Elsevier, voorheen NRC handelsblad en schreef 30 boeken waaronder in 2015: Alles wordt beter! Hij werkte voor de VPRO en de VARA mee aan tv-programma’s over wetenschap, verzamelde met Hein Meijers 2222 nutteloze feiten in Het grootste lexicon van nutteloze feiten en schreef het Grote Goed Nieuws Boek.

Middagprogramma vanaf 13.00u (van 7 t/m 15 jaar, gratis entree): Aan de slag met de vooruitgang.

Avondcollege vanaf 21:00u (voor jong & oud, entree: €3,-): Hoezo wordt alles beter? Waarom lijkt alles slechter te gaan? Hoe komt het dat betere cijfers en positieve feiten de beeldvorming niet verbeteren en wordt dit beter? En wat betekent de vooruitgang voor Vlieland?

Alles wordt beter!
Nouja, bijna alles.
Bij Uitgeverij Atlas Contact is verschenen: Alles wordt beter! Van Simon Rozendaal.

Lab Vlieland organiseert de lezingen in het kader van de ambitie van Vlieland om in 2020 energieneutraal te zijn. De duurzame transitie brengt veel vragen en uitdagingen met zich mee maar met genoeg creativiteit, inspiratie, kennis en besef van eigen kunnen blijken de oplossingen en mogelijkheden ineens helemaal niet zo ver weg en onbereikbaar. De bijzondere sprekers die de zomercolleges verzorgen zijn bij uitstek mensen die nieuwe perspectieven blootleggen en ons allen kunnen verleiden tot het anders denken waar de duurzame transitie om vraagt. Van voedsel tot is onbevattelijks groot als het heelal en van jezelf verbeteren tot de vooruitgang. Met dit programma wil Lab Vlieland nieuw denken stimuleren, andere geluiden laten horen, die misschien, heel misschien kunnen bijdragen aan slimme oplossingen voor een nieuwe wereld.

Andere Geluiden is i.s.m. Iepen Mienskipfûns Fryslân, Kampeerterrein Stortemelk en Into The Great Wide Open.

Mede tot stand gekomen door een bijdrage van de provincie Fryslân.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland