home-icon
menu

In het Vlielands Theepaviljoen wordt geëxperimenteerd met het sluiten van kringlopen op het festival. Hier worden lokale ingrediënten gebruikt om heerlijke thee, ijsthee en licht-alcoholische dranken te verrijken. Maar wat het zo bijzonder maakt is dat daar het afval van Into The Great Wide Open 2015 voor is gebruikt.

Kringlopen sluiten met Vlielandse thee

Het begon allemaal tijdens de vorige editie van het festival waar het groenafval van cateraars werd gescheiden en ingezameld. In de periode daarna is het groenafval gecomposteerd waarna vlak voor Here Comes The Summer, in mei, een samenwerking ontstond: AvP (Academie voor Popcultuur) studenten Stijn en Arthur, theemaker Paul Blakemore, De Koffiejuffer op Vlieland, Weltevree, Lab Vlieland en Into The Great Wide Open dat tijdens ADE Green nog voor een Green Deal voor afvalstromen tekende.


Tijdens Here Comes The Summer werden grote mobiele plantenbakken gemaakt en gevuld met grond, compost en theekruiden zoals munt, citroenmelisse, duizendblad, tijm, kamille, zoethoutgras en rozemarijn. De kruiden vormen de basis en worden verrijkt met vlierbloesem, dennennaalden en rozenbottels, geplukt in het Vlielandse bos. Dit weekend worden de ingrediënten gebruikt om heerlijke biologische thee, ijsthee, rozenbottel-sangria en vlierbloesem-prosecco te maken op Into The Great Wide Open.


Het Vlielandse Theepaviljoen heeft een prominente plek op festivallocatie Bij De IJsbaan tijdens Into The Great Wide Open. Partners: Into The Great Wide Open, Weltevree, De Koffie Juffer, Academie voor Popcultuur en Paul Blakemore.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland