home-icon
menu

Keuzes maken; altijd lastig. Maar wat nou als we precies weten wat de beste keuze is? Dat zou het een stuk eenvoudiger maken. Quantified Self is een methode om inzicht te krijgen in onszelf door het meten van data en daaropvolgend de juiste beslissingen te nemen, op lange en korte termijn.

Joost Plattel 20 augustus naar Vlieland
Andere Geluiden #4: Worden we wijs van data? met Joost Plattel.
Zaterdag 20 augustus in de Bolder op kampeerterrein Stortemelk, Vlieland.

Joost Plattel is data-strateeg, hij helpt organisaties en mensen de waarde van data ontdekken. Dit doet hij door het bouwen van prototypes & dashboards. Met een nieuwsgierig blik verzamelt hij data over zichzelf en experimenteert hij om uit te vinden hoe je bijvoorbeeld het meeste uit je slaap haalt, of hoeveel invloed genoeg beweging heeft op je productiviteit.
Middagprogramma vanaf 13.00u (van 7 t/m 15 jaar, gratis entree): Wat is meten? Wat kun je allemaal meten en wat hebben we er aan? Is meten daadwerkelijk weten? Hoe bouw je je meetinstrument?

Avondcollege vanaf 21:00u (voor jong & oud, entree: €3,-):Wat is Quantified Self? Waar wordt data verzameld/opgeslagen/geanalyseerd? Wat hebben we daar aan, naast leuke gadgets, grappige feitjes en de gezondheidsvoordelen? Wijzere beslissingen leren nemen doormiddel van data voor een duurzame/betere wereld en Vlieland.

Joost Plattel @ Cross Media Café Apps & Data

Lab Vlieland organiseert de lezingen in het kader van de ambitie van Vlieland om in 2020 energieneutraal te zijn. De duurzame transitie brengt veel vragen en uitdagingen met zich mee maar met genoeg creativiteit, inspiratie, kennis en besef van eigen kunnen blijken de oplossingen en mogelijkheden ineens helemaal niet zo ver weg en onbereikbaar. De bijzondere sprekers die de zomercolleges verzorgen zijn bij uitstek mensen die nieuwe perspectieven blootleggen en ons allen kunnen verleiden tot het anders denken waar de duurzame transitie om vraagt. Van voedsel tot is onbevattelijks groot als het heelal en van jezelf verbeteren tot de vooruitgang. Met dit programma wil Lab Vlieland nieuw denken stimuleren, andere geluiden laten horen, die misschien, heel misschien kunnen bijdragen aan slimme oplossingen voor een nieuwe wereld.

Andere Geluiden is i.s.m. Iepen Mienskipfûns Fryslân, Kampeerterrein Stortemelk en Into The Great Wide Open.

Mede tot stand gekomen door een bijdrage van de provincie Fryslân.

Meer over Joost Plattel


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland