home-icon
menu

Op de zondag na de eerste week van hun minor komen de circa 25 studenten van de Hogeschool van Amsterdam naar Vlieland. Tevens de slotdag van Into The Great Wide Open. Ze bleven 3 dagen, werden geprikkeld en gevraagd mee te denken over mogelijke technische oplossingen. Aan de studenten om het komende halfjaar een oplossing te bedenken, te maken en te lanceren.

HVA minor-studenten van Start-up your business in technology (SYBIT) startten semester op Into the great wide open 2015.

Lab Vlieland ontving op Into The Great Wide Open een groep HVA studenten. In vogelvlucht werd een zo compleet mogelijk beeld gegeven van hoe Great Wide Open nou technisch in elkaar steekt, voor en achter de schermen. Momenteel werkt het lab samen met een heel aantal universiteiten en hogescholen uit het land wat eigenlijk altijd wel bijzondere resultaten oplevert. Kijk maar naar de onderzoeksjournalistiek presentatie van ‘Write here, Write now’ tijdens ITGWO in de Bolder. Dankzij de samenwerking met de technische HVA-minor ‘Start-up your business in technology’ kunnen diverse praktische problemen worden gekoppeld aan zowel de kennis als de vaardigheden van de studenten. Lab Vlieland ziet het als investering om zo’n groep te enthousiasmeren voor het festival, eiland en de projecten, en hoopt dat de studenten tijdens de producten bedenken/maken/lanceren voor duurzaamheid en festivals kiezen. Het festival is nou eenmaal de perfecte proeftuin voor duurzame oplossingen voor de maatschappij

De minor ‘Start-up your business in technology' is onderdeel van het ‘startup-tech-centre’ dat onderdeel is van de Hogeschool van Amsterdam. Derdejaars starten in een half jaar een onderneming waarin een product of dienst ontworpen, gemaakt en soms in de markt gezet wordt. De minor focust vooral op praktijk en leert doormiddel van ervaringen wat dan weer goed past bij wat Lab Vlieland doet, dingen doen: Een proeftuin / werkplaats voor innovatie en duurzaamheid. Het thema duurzaamheid is bij ‘SYBIT’ niet verplicht maar wordt wel geprikkeld, omdat de markt daar om vraagt. De studenten worden uitgedaagd om bij een stedelijk probleem middels techniek een oplossing te bieden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland