home-icon
menu

Lab Vlieland organiseert een reeks inspirerende zomercolleges voor jong en oud op Vlieland. De bijzondere sprekers die de colleges verzorgen zijn bij uitstek mensen die nieuwe perspectieven blootleggen en ons allen kunnen verleiden tot anders denken waar de duurzame transitie om vraagt. Volgende week nemen Samuel Levie, Simon Rozendaal en Joost Plattel respectievelijk plaats achter het spreekgestoelte. Op zondag 31 juli was Govert Schilling al op Vlieland waar hij tweemaal optrad in de Bolder op kampeerterrein Stortemelk.

Hoe we met anders denken erachter kwamen dat de zon niet om de aarde draait

Over hoe anders denken als dat van Copernicus en Einstein er toe heeft geleidt dat we het heelal ontdekten. Hoe deze ontwikkelingen ons laten zien hoe kwetsbaar de aarde eigenlijk is. En hoe verder we uitzoomen, we in toenemende mate begrijpen dat we allemaal hetzelfde zijn. Dat is een klein deel van de kennis die Schilling ons die zondagavond bijbracht.

Maar eerst trad hij ’s-middags op voor ongeveer vijftig enthousiaste kids. In een reisje door het heelal werd het sterrenstelsel op een nóg leukere manier verkend, werd er over het bestaan van buitenaards leven gefilosofeerd en werd er afgesloten met een ruimtequiz waarmee een van Goverts boeken gewonnen kon worden.

Om 9 uur ‘s-avonds liep de grote zaal van de Bolder vol. Tien minuten later begon Govert Schilling zijn college: ‘’De groei van ons wereldbeeld’’. Met een reis door de geschiedenis, de ruimte, de tijd en wat dat betekend voor ons dagelijks leven. De moraal van de avond is, je komt er niet zonder ‘’out of the box’’ te denken.

Luister hier naar de volledige lezing

Zondag 31 juli Govert Schilling
Woensdag 17 augustus Samuel Levie
Vrijdag 19 augustus Simon Rozendaal
Zaterdag 20 augustus Joost Plattel


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland