home-icon
menu

Steeds meer festivals willen verduurzamen, maar weten niet hoe dit aan te pakken. Innovaties volgen elkaar snel op, het is dus lastig in te schatten wat te doen, laat staan wat de meest duurzame opties zijn. Tegelijkertijd is er vanuit gemeenten een beweging gaande om de festivalsector steeds strengere eisen qua duurzaamheid op te leggen d.m.v. de benodigde vergunningen.

Knowledge Sharing on Sustainability

Beide partijen zouden graag meer en makkelijker kennis en ervaring beschikbaar hebben over hoe je festivals kan verduurzamen. De kennis is er wel, maar ligt nu nog verstopt in vele onderzoeken, factsheets, casestudies, festival archieven en een aantal experts.

Hoe kunnen festivals en evenementen kennis delen om zo duurzaam mogelijk te organiseren? Die vraag staat centraal in het panel dat we hosten op 18 januari om 16.30u. Rutger Middendorp leidt het panel waaraan Douwe Luijnenburg (duurzaamheidsmanager WTTV), Chris Johnson (Shambala en Powerful Thinking), Anne Arendsen (gemeente Utrecht) en Mayte de Vries (Lab Vlieland, De Groene Kennisbank) deelnemen.

Knowledge Sharing on Sustainability - The Key to Accelerating Sustainable Festivals.

do 18 jan 
De Oosterpoort, B13 - Panel Room
16:30 - 17:30
Naar website

In tegenstelling tot eerdere jaren zijn er geen losse EPIC-tickets meer verkrijgbaar. Het onderdeel valt volledig onder het reguliere conferentieprogramma van Eurosonic Noorderslag en is alleen te bezoeken met een Eurosonic Noorderslag conferentieticket.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland