home-icon
menu

Wanneer op Into The Great Wide Open een experiment slaagt dan schalen we dat meestal op naar een groter festival of exporteren we het naar de samenleving. Op Here Comes The Summer kunnen we juist downscalen naar die experimentele fase en gaan we nieuwe uitdagingen aan. Here Comes The Summer is met 2100 bezoekers het kleine broertje van Into The Great Wide Open en pleit eveneens voor een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk op het eiland. Mede dankzij de aanjagers Lab Vlieland en Innofest viel er weer genoeg te innoveren op en om het festivalterrein. Daarnaast werden de bewezen oplossingen wederom toegepast.

Here Comes The Summer terugblikken
Here Comes The Summer draaide op groene energie

Het festival haalt zijn volledige energiebehoefte van de vaste aansluiting. Door de kleine schaal van het festival hoeft er geen apparatuur te worden ingevlogen of dieselaggregaat te loeien. Daarnaast levert de vaste aansluiting groene energie.

Groene stroom voor Here Comes The Summer #hcts17 @greatwideopen @stortemelk @govertr @WattNow_Energy pic.twitter.com/H8jqg9EbNn

” Lab Vlieland (@LabVlieland) 26 april 2017

Het energieverbruik van de cateraars werd gemeten en verrekend

Meten is weten. Samen met Innofest wordt gewerkt aan een slimmer energienet voor festival door de verantwoordelijkheden bij de verbruikers neer te leggen. Normaliter betalen cateraars en andere verbruikers op festivals een vaste prijs. Op Here Comes The Summer experimenteren o.a. Lab Vlieland, Innofest, Loratec en Watt Now met het meten per gebruiker om ze financieel te kunnen belonen voor hun besparingen.

Koploper in sociaal verantwoord produceren

Cement en Lab Vlieland sloegen handen ineen om een duurzaam een sociaal concept te realiseren; Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt bouwen en breken groene festivaloplossingen. Op Here Comes The Summer helpt Cement Layher materialen en diverse tenten te bouwen.

Komend weekend klust Cement op Here Comes The Summer en volgende week @BFUtrecht #BFUtrecht @greatwideopen #hcts17 https://t.co/LBOUELykNB

” Lab Vlieland (@LabVlieland) 24 april 2017

Overal kraanwater

Sinds 2011 schenkt ITGWO kraanwater waarna vele projecten volgden. Zoals het waterpunt: Fountain of Wayne en de WAD-fles. Op Here Comes The Summer werd geen standaard frisdrank geschonken. Cordeal bracht slimme postmixsystemen naar het festival voor duurzame lekkere frisdranken. Verder ging de Kraanwater Summit van start op de laatste dag van het festival.

Theekruiden werden geplant; de theetuin komt terug.

Niet alles is zichtbaar, ook op de achtergrond is weer veel gebeurd. Op Into The Great Wide Open 2016 werd een pilot gedraaid met kruidenthee die o.a. gemaakt was van compost van het jaar ervoor. Dit jaar krijgt het project een vervolg waarvoor vorig weekend de theekruiden werden geplant.

Here Comes The Summer en Kraanwatersummit zitten er op! @De_Dopper @greatwideopen @InnofestNL @weltevree @wearemonnik #hcts17 #vlieland pic.twitter.com/DmOIymkYng

” Lab Vlieland (@LabVlieland) 1 mei 2017


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland