home-icon
menu

Een nieuwe mooie samenwerking voor de werkplaats! Dit weekend is festival A Day at the Park in het Amsterdamse Bos waar we werken aan een sociale een duurzame festivalproductie. Gisteren en vandaag plaatsen we met hulp van de verkeersregelaars en werkbrigade van Boswerk de prikkabel waarmee een pad van 1500 meter naar het festivalterrein sfeervol wordt verlicht. De brigade is onderdeel van Amsterdam Werkt, een sociaal project van gemeente Amsterdam om mensen met een uitkering klaar te stomen voor een baan in de stad.

Sociaal en duurzaam produceren op A Day at the Park

LAB-Teamlid Jeroen Winkelman wordt ondersteund door de verkeersregelaars van Boswerk die een gedeelte van de weg afzetten voor de werkzaamheden. De verkeersregelaars zijn opgeleid in het kader van een leer-werktraject binnen de bos-organisatie. Het fysieke werk zoals het in de grond hameren van grondpotten, palen plaatsen en het ophangen van de verlichting wordt gedaan door de deelnemers van de werkbrigade en werkmeesters. Lab Vlieland coördineert en organiseert de activiteiten.

De werkbrigade is een traject van ‘’Amsterdam Werkt’’ van de gemeente Amsterdam om mensen met een uitkering in korte termijn klaar te stomen voor een baan binnen de stad met de focus op onderhoud in de openbare ruimte. Het traject sluit perfect aan bij onze visie om duurzame festival oplossingen te combineren met sociale projecten

Geschiedenis

Tijdens de crisis in de jaren dertig werd als werkverschaffing het Amsterdamse Bos aangelegd. Ruim 20.000 man werkte hieraan mee. Tegenwoordig worden er veel concerten en festivals georganiseerd in het Park. Denk aan Dekmantel, Amsterdam Woods en natuurlijk A Day at the park.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland