home-icon
menu

Intussen is Dekmantel Festival in volle gang. Maandag en dinsdag hingen we samen met het team van Amsterdam Werkt – een sociaal project van Gemeente Amsterdam – 1,5 kilometer verlichting in. De prikkabel is energiezuinig en helpt de stad ook nog eens op sociaal vlak.

Energiezuinige prikkabel op Dekmantel Festival

Vorige maand ontstond een mooie nieuwe samenwerking tussen Lab Vlieland’s werkplaats en Boswerk in het Amsterdamse Bos. LAB-Teamlid Jeroen Winkelman werd ondersteund door de verkeersregelaars en werkbrigade van Boswerk bij het aanleggen van de prikkabel voor A Day At The Park. De werkbrigade is een traject van ‘’Amsterdam Werkt’’ van de gemeente Amsterdam om mensen met een uitkering in korte termijn klaar te stomen voor een baan binnen de stad met de focus op onderhoud in de openbare ruimte. Het traject sluit perfect aan bij onze visie om duurzame festival oplossingen te combineren met sociale projecten.

Dit weekend vindt Dekmantel Festival plaats in het Amsterdamse Bos en zorgen we voor verlichting bij een bospad tussen het festivalterrein en de camping. Het fysieke werk zoals het in de grond hameren van grondpotten, palen plaatsen en het ophangen van de verlichting wordt gedaan door de deelnemers van de werkbrigade en werkmeesters. Lab Vlieland coördineert en organiseert de activiteiten.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland