home-icon
menu

De ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken door een fossielvrij Into The Great Wide Open. Dat is de stip aan de horizon waar het festival samen met Lab Vlieland in stappen naartoe werkt. De grote stap dit jaar: de overstap naar duurzame biobrandstof. Into The Great Wide Open en Lab Vlieland zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met GoodFuels, een specialist op het gebied van geavanceerde biobrandstoffen. Hiermee reduceert het festival 70% van zijn CO2-footprint en is het 100% fossielvrij als het gaat om eigen stroomproductie.

Energievoorziening Into The Great Wide Open volledig klimaatneutraal

Lab Vlieland en Into The Great Wide Open zijn koplopers waar het gaat om het verantwoord produceren van een festival en daarmee het versnellen van de vooruitgang; op het eiland, maar ook aan de wal en meestal in samenwerking met bedrijven, burgers, kennisinstellingen en overheden. Lab Vlieland streeft naar een geheel fossielvrij Into The Great Wide Open.

De duurzame diesel van GoodFuels is een hoogwaardige vervanger voor fossiele diesel. Deze geavanceerde brandstof is volledig gemaakt uit rest- en afvalstromen.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland