home-icon
menu

Lab Vlieland en Into The Great Wide Open zijn liefhebbers van kraanwater, maar al helemaal als het gaat om het Vlielandse water. Daar komt het kraanwater uit de Vlielandse duinen en het is lekker, gezond en goed voor het milieu. Vergeleken met gebotteld water is het zelfs honderd keer duurzamer en ook nog eens duizend keer goedkoper. Dit jaar vindt op Into The Great Wide Open de introductie plaats van W.A.D., een chique fles waarmee men zelf het duinwater van Vlieland kan bottelen.

Een ode aan het Vlielandse kraanwater

Al vanaf 2011 stimuleert het festival het drinken van kraanwater. Het was namelijk tijdens de derde editie toen werd overgeschakeld op het drinken uit de kraan. Bezoekers konden gratis kraanwater tappen op een deel van het festivalterrein en er werd nauwelijks gebotteld water aangeboden. Twee jaar later zijn alle festivallocaties voorzien van gratis waterpunten en is er een handige uitvouwbare drinkbeker ontworpen door Marta Axpe. In 2015 wordt het eerste permanente watertappunt geopend, de Fountain Of Wayne. Niet alleen voor het festival, ook voor het eiland.

Dit jaar vindt op Into The Great Wide Open de introductie plaats van W.A.D., een chique fles waarmee men zelf het duinwater van Vlieland kan bottelen. Handgeblazen, prachtig bedrukt en op het eiland geassembleerd, wordt W.A.D. verkocht in de winkel en het Vlielands Theepaviljoen. Een gedeelte van de opbrengst gaat in een spaarpot om mooie dingen mee te maken. W.A.D. is een ode aan kraanwater en in het bijzonder de water-onafhankelijkheid van Vlieland.
W.A.D. is in samenwerking met Into The Great Wide Open, Vitens, Christiaan Fruneaux en Jasper van den Berg.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland