home-icon
menu

Cement en Lab Vlieland sloegen handen ineen om een duurzaam Een sociaal concept te realiseren; Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt bouwen en breken groene festivaloplossingen.

Duurzame sociale samenwerking op Here Comes The Summer en Bevrijdingsfestival Utrecht

Het festivalseizoen hangt in de lucht en we gaan weer op pad met Cement. Na de pilot op Into The Great Wide Open en lancering op Eurosonic Noorderslag storten Cement en Lab Vlieland zich de komende weken op Here Comes The Summer en Bevrijdingsfestival Utrecht. Het besef van festivals dat zij binnen de begrenzing van een festival kunnen laten zien hoe je een samenleving ook vorm kunt geven groeit gestaag. Anderzijds voelen de medewerkers van Cement zich een gewaardeerd onderdeel van het festival. ''Ik ben van Cement'' staat in knalgele blokletters op de T-shirts van het team; want dat is iets om trots op te zijn. Op Here Comes The Summer helpt Cement Layher materialen te bouwen en op bevrijdingsfestival Utrecht de Roggen (tentluifels).

Naast dat een festivalproductie eenvoudig duurzamer kan, kan het tegelijkertijd dus ook socialer. Een win-win situatie voor festivals. De producten worden vanuit de Lab Vlieland menukaart en de website van Cement verhuurd.

Wat is Cement?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland