home-icon
menu

Lab Vlieland organiseert een serie inspirerende lezingen voor jong en oud

Een ander geluid, met de blik vooruit. Dat is het motto van de serie lezingen die deze zomer plaatsvindt op Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Lezingen van spraakmakende figuren als Govert Schilling, Samuel Levie, Simon Rozendaal en Joost Plattel. Lezingen die de geest van de badgast en de eilander slijpen. En vooral ook lezingen die een progressieve inslag hebben. Want, zo slecht gaat het niet met de wereld, sterker nog: alles wordt beter, om de titel van Simon Rozendaals jongste boek te parafraseren.

Andere geluiden op Stortmelk deze zomer

De lezingen vinden plaats in De Bolder op Stortemelk. Elke spreker treedt twee keer op, ’s-middags voor kinderen en ’s-avonds voor jong en oud. Voor de kids is de toegang vrij, ’s-avond bedraagt de entree drie euro. De lezingen worden georganiseerd door Lab Vlieland, de werkplaats ontsproten uit Into The Great Wide Open. Het feit dat een kampeerterrein dit soort lezingen laat plaatsvinden is uniek en toont eens te meer aan dat Vlieland een plek is waar lichaam én geest worden verrijkt. Op zondag 31 juli is wetenschapsjournalist Govert Schilling de eerste gast, de andere zomercolleges vinden plaats op 17, 19 en 20 augustus. Dan nemen respectievelijk Samuel Levie, Simon Rozendaal en Joost Plattel plaats achter een spreekgestoelte.

Lab Vlieland organiseert de lezingen in het kader van de ambitie van Vlieland om in 2020 energieneutraal te zijn. De duurzame transitie brengt veel vragen en uitdagingen met zich mee maar met genoeg creativiteit, inspiratie, kennis en besef van eigen kunnen blijken de oplossingen en mogelijkheden ineens helemaal niet zo verweg en onbereikbaar. De bijzondere sprekers die de zomercolleges verzorgen zijn bij uitsek mensen die nieuwe perspectieven blootleggen en ons allen kunnen verleiden tot het anders denken waar de duurzame transitie om vraagt. Van consumptie tot vooruitgang en van voedsel tot iets onbevattelijks groot als het heelal. Met dit programma wil Lab Vlieland nieuw denken stimuleren, andere geluiden laten horen, die misschien, heel misschien kunnen bijdragen aan slimme oplossingen voor een nieuwe wereld.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland