Over ons

Proeftuin voor een nieuwe wereld

Een plek waar doeners & denkers kennis & kunde ontwikkelen en in de praktijk brengen.

Lab Vlieland draait om duurzame transitie. Die transitie realiseren we door ideeën, projecten en best practices van partners aan te jagen. Lab Vlieland staat achter al deze ideeën, soms als verteller, soms als verbinder maar altijd als versneller. Dat is goed voor Nederland én de rest van de wereld.

De huidige tijdsgeest biedt een schonere wereld kansen te over. Dat vinden we prachtig dus daar dragen we graag actief aan bij. Dit doen we door een proeftuin te zijn voor die duurzamere globe. Een plek waar de wetenschap in zee gaat met kunst en cultuur, waar dialoog en experiment elkaar naadloos opvolgen. De proeftuin waar studenten, kunstenaars en ondernemers samenkomen om elkaar te inspireren en motiveren. Het Lab is op een oneindige ontdekkingsreis op zoek naar partners met dezelfde doelstellingen en visie.

Kennis, kunde, advies en innovatie staan direct met elkaar in verbinding. Het Lab initieert, opereert en ondersteunt op deze vier gebieden en probeert ze altijd zo dicht mogelijk tot elkaar te brengen.

Kennis – Lab Vlieland linkt overheden met slimme studenten, en opleidingen met kennisinstellingen. Met zo’n bult aan cumulatieve kennis kunnen we de uitdagingen van vandaag het hoofd bieden. Als we gezamenlijk tegen de stroming in gaan komen we met de mooiste oplossingen.

Advies – Lab Vlieland combineert interne met externe kennis om gedegen advies uit te kunnen brengen over bijvoorbeeld verantwoord omgaan met water, energie, transport afval en voedsel. Dat is inderdaad een flinke opsomming, we hebben dus geen tijd te verliezen.

Kunde – Soms is er best een groot gat tussen een goed plan en grootschalige praktijk. Het Lab slaat een brug tussen die twee. In onze werkplaats wordt gesleuteld aan kleine initiatieven met grote impact om die brug te realiseren.

Innovatie – We helpen startups om stappen te maken en hun product te ontwikkelen. Op onze festivals zijn het de tijdelijkheid, de creatieve energie en de diversiteit die een vruchtbaar kader scheppen voor innovatieve oplossingen.

Koppen bij elkaar, we hebben de wind in de zeilen. Voorwaarts!

Over ons

KVK: 59342668
RSIN: 853431371

Organisatie

Govert Reeskamp
Projecten

Arnout de la Houssaye
Structuur

Ferry Roseboom
Inhoud en verbinding

Tijl Couzij
Projecten

Anna van Nunen
Fundraising, productie

Danny van der Wielen
Communicatie

Kees Terwisscha
Fundraising

Bestuur

Joep Wijffels
Jeroen van Erp
Ada Plinck
Cees Potiek

Beleid en beloning

Lab Vlieland wordt bestuurd volgens de code zoals opgesteld in het document 'Goed bestuur en toezicht in de cultuursector' (PDF).