home-icon
menu

De beste worsten produceren op een verantwoordelijke manier, dat is het doel van de worstenmakerij die Samuel Levie samen met vrienden begon. Hoe kan de behoefte om voedsel ‘goed’ te produceren bijdragen aan een duurzamere wereld? Wat is de rol van lokaal en slow eten en wat betekend dit voor het eiland?

Samuel Levie 17 augustus naar Vlieland

Andere Geluiden#2 Voedsel: Dat kan ook anders, met Samuel Levie.
Woensdag 17 augustus in de Bolder op kampeerterrein Stortemelk, Vlieland.

Levie is gepassioneerd voorvechter van goed en eerlijk eten en komt woensdag 17 augustus naar Stortemelk. Met een achtergrond in de politicologie en de keuken heeft hij een vaste rubriek in Het Parool, begon hij een worstenmakerij (Brandt & Levie), richtte hij in 2008 Youth Food Movement en de YFM Academie op en werd hij uitgeroepen tot maatschappelijke ondernemer van 2010 en Food Trendwatcher van 2012.

Middagprogramma vanaf 13.00u (van 7 t/m 15 jaar, gratis entree): Goede, lekkere, vrolijke worst. Hoe wordt eten, eten? Wat zit er in en waar komt het vandaan? Hoe maak je zelf eigenlijk een lekkere worst?

Avondcollege vanaf 21:00u (voor jong & oud, entree: €3,-): Wat is er aan de hand met ons eten? Wat we eten, hoe het wordt geproduceerd en waarom is dat zo belangrijk? Moet het anders? Over slow-food en lokaal eten. Op Vlieland?

Lab Vlieland organiseert de lezingen in het kader van de ambitie van Vlieland om in 2020 energieneutraal te zijn. De duurzame transitie brengt veel vragen en uitdagingen met zich mee maar met genoeg creativiteit, inspiratie, kennis en besef van eigen kunnen blijken de oplossingen en mogelijkheden ineens helemaal niet zo ver weg en onbereikbaar. De bijzondere sprekers die de zomercolleges verzorgen zijn bij uitstek mensen die nieuwe perspectieven blootleggen en ons allen kunnen verleiden tot het anders denken waar de duurzame transitie om vraagt. Van voedsel tot is onbevattelijks groot als het heelal en van jezelf verbeteren tot de vooruitgang. Met dit programma wil Lab Vlieland nieuw denken stimuleren, andere geluiden laten horen, die misschien, heel misschien kunnen bijdragen aan slimme oplossingen voor een nieuwe wereld.

Andere Geluiden is i.s.m. Iepen Mienskipfûns Fryslân, Kampeerterrein Stortemelk en Into The Great Wide Open.

Mede tot stand gekomen door een bijdrage van de provincie Fryslân.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland